gerhard karner Svet24.si

Če prosilci za azil ne bodo delali, jim bodo ...

Virgin Australia Svet24.si

Potnik gol tekal po letalu, odrinil stevardeso in ...

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

koscek erika Reporter.si

Erika Žnidaršič se razburja, ko preverjamo ...

lively dallas Ekipa24.si

Uh, kako grdo je trčil z glavo v koleno! Mlada ...

žanet-breški, poroka, danijel Njena.si

Zaljubljena Žanet: Poroka je trajala tri dni

pogacar urska Ekipa24.si

To je velika ljubezen! Kaj je zaradi Pogačarja ...

Trenutno se predvaja

DOCTOR (WORK IT OUT)

GREMO V HRIBE

slika_clanek_GVH

NAJVEČJI SLOVENSKI POHODNIŠKI DOGODEK – ŽE 14. LETO

Tako je. Tudi letos bomo, že štirinajsto leto zapored, osvajali vrhove v sklopu gibanja Gremo v hribe. Preživljanje časa v naravi in "hribolazenje", je nam Slovencem zapisano v krvi, zato je projekt Gremo v hribe skozi leta postal več kot le dogodek. Dogodek, ki ga podpira tudi Planinska zveza Slovenije, je postal je simbol gibanja, spoštovanja do narave, hribov in predvsem povezanosti, ki jo čutimo v svoji narodni zavesti. Nič ni lepšega, ko po napornem vzponu na vrh hriba s polnimi pljuči vdihnemo svež zrak in se za trenutek izgubijo vse naše skrbi. In tudi letos bomo v sklopu tega čudovitega projekta iskali tisti občutek brezskrbnosti.
.
Prvi vzpon letošnje akcije Gremo v hribe nas čaka že 20. maja, hribovska zgodba pa se bo skupno odvijala na šestih lokacijah vse do 26. avgusta, ko bomo v Planici spočili svoje noge in se s ponosom ozrli na vse vrhove, ki smo jih premagali in na vse prijateljske vezi, ki smo jih vmes spletli. Skupno bomo obiskali 6 vrhov, kjer bomo s partnerji projekta Planinsko zvezo Slovenije, Radiem Aktual in Radiem Veseljak poskrbeli za pravo hribovsko vzdušje! Seveda pa se je za v hribe potrebno primerno obuti in obleči, zato bomo veseli vseh, ki se boste na pot podali v gojzarjih in pumparicah, ki so skozi vsa ta leta postale pravi simbol gibanja Gremo v hribe. Veselimo se, da bomo skupaj z vami premagovali klance in veselo vriskali na poti do vrha!

6 DOGODKOV, 18 KONCERTOV

Utrujenost po napornih vzponih bo kmalu izzvenela, saj nas bodo na vsakem dogodku na noge ponovno dvignili kar trije koncerti velikih slovenskih izvajalcev, med katerimi bodo tudi ModrijaniČukiSaša LenderoDejan Dogaja in drugi. Vsi, ki se nam boste pridružili na vseh 6 dogodkih, boste tako lahko uživali v kar 18 koncertih priznanih glasbenih izvajalcev, ki vas po napornem "hribolazenju" zagotovo ne bodo pustili ravnodušnih.
6 dogodkov, 18 nepozabnih koncertov
6 dogodkov, 18 nepozabnih koncertov
RA
.
Za glasbeno vzdušje bo poskrbela seveda tudi Aktualova Galama, ki jo bo vodil nihče drug kot Dean on the Mike in Petkova Pumpa z Nino Cestnik Pavlič. Na dogodku se boste lahko družili tudi s Klemnom Bunderlo, Ajdo Mlakar, nogometaši NK Maribor in drugimi. Poleg nepozabne glasbene zabave bodo dogodki polni številnih zabavnih iger za vse generacije. Vsi vemo, da prazna vreča ne stoji pokonci, sploh pa se ne more povzpeti v hrib, zato bo na vsakem dogodku seveda poskrbljeno tudi za obilo dobre hrane in pijače. Tudi tokrat se boste lahko odžejali z osvežilnimi pijačami Pivovarne Laško – že na vrhu vas bodo prijazne hostese postregle z več kot dobrodošlo pijačo dobrodošlice – Laškim 0,0.

ZGODBO ZAČNEMO 20.5. NA RUŠKI KOČI

Gibanje Gremo v hribe začnemo v soboto, 20. 5. 2023, ob 10. uri, pri RUŠKI KOČI, do katere bo potrebno premagati 1.250 metrov nadmorske višine. Prva nepozabna hribovska zabava se bo torej že dogajala na nadmorski višini okrog 1.000 metrov kjer, kot veste, greha ni! Da pa boste prvi dogodek gibanja Gremo v hribe štartali tako, kot se spodobi, vam že prvi vzpon ponuja pravo glasbeno poslastico! Na oder bodo namreč stopili Natalija Verboten, Dejan Dogaja in Modrijani! Zabava, ki je definitivno ni zamuditi, bo trajala vse do 14. ure popoldne.
.
Z jeklenim duhom in dobro voljo smo hribovci neustavljivi, zato bodo dogodki  Gremo v hribe potekali v vsakem vremenu.
Glasbeni izvajalci, ki vas bodo 20. maja zabavali pri Ruški koči.jpg
Glasbeni izvajalci, ki vas bodo 20. maja zabavali pri Ruški koči
RA

POSTANITE AMBASADOR LAŠKO GREMO V HRIBE, TER PREJMITE LEPE NAGRADE!

V kartončku »Gremo v hribe – Planinski dnevnik 2023«v obdobju 20. maj - 20. avgust 2023 zberete 11 različnih žigov. 4 na organiziranih dogodkih in 7 na poljubnih lokacijah s seznama Zlatorogove transverzale ponosa, sliko katerega v skladu s pravilnikom do 21.8. posredujete komisiji gibanja Gremo v hribe. Udeležite se zaključnega dogodka 26. avgusta v Nordijskem centru Planica, kjer v kartonček zapečatite še dvanajsti, zadnji (obvezni!) žig in nato na dogodku uradno postanete ambasador gibanja in osebno (z lastnim kartončkom in ob predložitvi veljavnega osebnega dokumenta) prevzamete nagrado.
.
Kam pa po kartonček? Kartonček bo na voljo na prvem letošnjem dogodku (Ruška koča, 20.5.2023), nato pa v naslednjih dneh še v vseh preostalih planinskih kočah Zlatorogove transverzale ponosa.
.
Povabite prijatelje na pijačo in planinsko malico ter postanite del legendarne #gremovhribe skupnosti!
.

Se vidimo!

Zlatorogove transverzale ponosa.jpg
Lokacije Zlatorogove transverzale ponosa
RA