mamila, droge, džojnt, promet, varnost Svet24.si

Se bo z legalizacijo konoplje poslabšala prometna...

vesolje Svet24.si

Aktualna astrološka napoved: poleg radosti tudi ...

1709810217-b60k7573-1709810199762 Necenzurirano

Omrežje velikega mojstra: lovke prostozidarjev v ...

mestni svet seja STA Reporter.si

Golobova točka preloma: lahko vlada še zdrži do...

uroš zorman Ekipa

Zorman o tragediji: Bil je naš kolega - policija ...

položnica, račun, ogrevanje Svet24.si

V pričakovanju prvih položnic za ogrevanje: ...

MSP7_2 Svet24.si

Srčna zgodba socialne oskrbovalke vas bo ...

Trenutno se predvaja

NOBODY TO LOVE

Modno-kulinarično druženje ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane

hranozavest

Tudi kuharski predpasniki so lahko modni dodatek

Mladi slovenski modni oblikovalci Jurij Fidel, Katja Kuhar, Anita Miklavčičin Uroš Topić so oblikovali devet trajnostnih kuharskih predpasnikov iz kolekcije Zbudi svojo hranozavest, navdih zanje pa so črpali iz raziskovanja odnosa do odpadne hrane in razmisleka o hranozavestnem načinu življenja. Nova beseda – hranozavest –, ko jo je Lidl Slovenija skoval ob letošnjem slovenskem dnevu brez zavržene hrane, poudarja pomen ozaveščenega odnosa do hrane za manj zavržkov in uravnotežen življenjski slog.

Kolekcija trajnostnih modnih predpasnikov.jpg
Kolekcija trajnostnih modnih predpasnikov
MP produkcija

V podporo ozaveščevalni kampanji Zbudi svojo hranozavest, ki je zaživela na plakatnih mestih partnerja projekta TAM-TAM, so si predpasnike nadeli tudi ambasadorji blagovne znamke Lidla Slovenija nutricionist Jernej Ogrin, kulinarični bloger Sašo Šketa, ustvarjalka vsebin Klara A. Žagar ter kulinarični bloger in avtor kuharske knjige Jernej Zver.

Sašo Šketa navdušil s kreativno pripravo hrane v živo

Poleg kolekcije modnih predpasnikov je bil zvezda večera tudi kulinarični vplivnež Sašo Šketa, ki je s kreativno pripravo hrane pokazal, kako iz ostankov hrane ustvarimo okusne jedi. Dogajanje je spretno povezovala priljubljena televizijska voditeljica Manja Stevič. Gostje so svoje brbončice lahko razvajali z jedmi, pripravljenimi iz ostankov hrane, za kar je poskrbela Mini tovarna, ki ob podpori Lidla Slovenija razvija različne možnosti pouporabe presežne hrane tam, kjer se lahko pojavi – denimo v trgovinah, pri kmetih in manjših pridelovalcih. Za plesne ritme sta poskrbela DJ JAMirko in Murat.

Jedi iz ostankov hrane, Mini tovarna .jpg
Jedi iz ostankov hrane, Mini tovarna
MP produkcija

Srečali smo številne znane Slovence

Poleg ambasadorjev Lidlove blagovne znamke nutricionista Jerneja Ogrinainkulinaričnega blogerja in avtorja kuharske knjige Jerneja Zvera smo na dogodku srečali še pevko Gajo Prestor, televizijsko voditeljico in igralko Melani Mekicar, radijsko voditeljico in komičarko Tanjo Kocman, vplivnice Vaneso Rola, ustvarjalko vsebin Prehrana za dva in mnoge druge.

Jernej Orgrin, nutricionist in kulinarični bloger in Katja Kuhar, modna oblikovalka.jpg
Jernej Orgrin, nutricionist in kulinarični bloger in Katja Kuhar, modna oblikovalka
MP produkcija

______________________________________________________________

Partnerji projekta Slovenski dan brez zavržene hrane – Lidl Slovenija, program Ekošola, Ekologi brez meja, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, skupnost Etri z Mini tovarno ter podjetjem Tam Tam – so problematiko odpadne hrane postavili v ospredje na nacionalni ravni in bili lani uspešni s pobudo, da Vlada Republike Slovenije 24. april razglasi za slovenski dan brez zavržene hrane. S tem je bilo ustvarjeno nacionalno gibanje za manj odpadne hrane, s katerim smo naredili korak bližje našemu skupnemu cilju: Slovenija brez zavržene hrane.