sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Trenutno se predvaja

BODY

Modno-kulinarično druženje ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane

hranozavest

Tudi kuharski predpasniki so lahko modni dodatek

Mladi slovenski modni oblikovalci Jurij Fidel, Katja Kuhar, Anita Miklavčičin Uroš Topić so oblikovali devet trajnostnih kuharskih predpasnikov iz kolekcije Zbudi svojo hranozavest, navdih zanje pa so črpali iz raziskovanja odnosa do odpadne hrane in razmisleka o hranozavestnem načinu življenja. Nova beseda – hranozavest –, ko jo je Lidl Slovenija skoval ob letošnjem slovenskem dnevu brez zavržene hrane, poudarja pomen ozaveščenega odnosa do hrane za manj zavržkov in uravnotežen življenjski slog.

Kolekcija trajnostnih modnih predpasnikov.jpg
Kolekcija trajnostnih modnih predpasnikov
MP produkcija

V podporo ozaveščevalni kampanji Zbudi svojo hranozavest, ki je zaživela na plakatnih mestih partnerja projekta TAM-TAM, so si predpasnike nadeli tudi ambasadorji blagovne znamke Lidla Slovenija nutricionist Jernej Ogrin, kulinarični bloger Sašo Šketa, ustvarjalka vsebin Klara A. Žagar ter kulinarični bloger in avtor kuharske knjige Jernej Zver.

Sašo Šketa navdušil s kreativno pripravo hrane v živo

Poleg kolekcije modnih predpasnikov je bil zvezda večera tudi kulinarični vplivnež Sašo Šketa, ki je s kreativno pripravo hrane pokazal, kako iz ostankov hrane ustvarimo okusne jedi. Dogajanje je spretno povezovala priljubljena televizijska voditeljica Manja Stevič. Gostje so svoje brbončice lahko razvajali z jedmi, pripravljenimi iz ostankov hrane, za kar je poskrbela Mini tovarna, ki ob podpori Lidla Slovenija razvija različne možnosti pouporabe presežne hrane tam, kjer se lahko pojavi – denimo v trgovinah, pri kmetih in manjših pridelovalcih. Za plesne ritme sta poskrbela DJ JAMirko in Murat.

Jedi iz ostankov hrane, Mini tovarna .jpg
Jedi iz ostankov hrane, Mini tovarna
MP produkcija

Srečali smo številne znane Slovence

Poleg ambasadorjev Lidlove blagovne znamke nutricionista Jerneja Ogrinainkulinaričnega blogerja in avtorja kuharske knjige Jerneja Zvera smo na dogodku srečali še pevko Gajo Prestor, televizijsko voditeljico in igralko Melani Mekicar, radijsko voditeljico in komičarko Tanjo Kocman, vplivnice Vaneso Rola, ustvarjalko vsebin Prehrana za dva in mnoge druge.

Jernej Orgrin, nutricionist in kulinarični bloger in Katja Kuhar, modna oblikovalka.jpg
Jernej Orgrin, nutricionist in kulinarični bloger in Katja Kuhar, modna oblikovalka
MP produkcija

______________________________________________________________

Partnerji projekta Slovenski dan brez zavržene hrane – Lidl Slovenija, program Ekošola, Ekologi brez meja, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, skupnost Etri z Mini tovarno ter podjetjem Tam Tam – so problematiko odpadne hrane postavili v ospredje na nacionalni ravni in bili lani uspešni s pobudo, da Vlada Republike Slovenije 24. april razglasi za slovenski dan brez zavržene hrane. S tem je bilo ustvarjeno nacionalno gibanje za manj odpadne hrane, s katerim smo naredili korak bližje našemu skupnemu cilju: Slovenija brez zavržene hrane.