severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

Marko Bitenc Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

sergej racman marina zavcar hrovatin fpa Reporter.si

Znani slovenski odvetniki so o prostituciji ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Trenutno se predvaja

GIANTS

Zdravljenje glivic

Gel proti glivicam

Glivična okužba, znana tudi kot mikoza, je pogosta težava, ki lahko prizadene kateri koli del telesa, vključno z nohti, kožo, lasiščem in sluznicami. Glivične okužbe povzročajo glive, ki so prisotne povsod okrog nas in se v določenih okoliščinah lahko razmnožujejo in povzročijo okužbo. Med najpogostejšimi vrstami glivičnih okužb so glivice nohtov, športnikova noga in kandidiaza. V tem članku bomo pregledali nekatere metode za zdravljenje glivičnih okužb.

Najboljši način za preprečevanje glivičnih okužb je, da poskrbimo za higieno. Redno si umivajte roke, da preprečite prenos glivic z enega dela telesa na drugega, in uporabljajte čiste brisače in perilo. Če opazite simptome glivične okužbe, kot so srbenje, rdečina, izpuščaj ali luščenje, obiščite zdravnika, da dobite pravilno diagnozo.

Zdravljenje glivičnih okužb se lahko izvaja z zdravili, ki jih lahko dobite brez recepta ali na recept. Med najpogostejšimi zdravili za zdravljenje glivičnih okužb so antimikotiki, ki so namenjeni zatiranju gliv. Ti se lahko uporabljajo v obliki krem, losjonov, tablet ali kapljic za uho. Če imate glivično okužbo nohtov ali lasišča, lahko zdravnik predpiše zdravilo za zunanjo uporabo, kot so šamponi, losjoni ali razpršila.

Poleg zdravil lahko uporabite tudi domača sredstva za zdravljenje glivičnih okužb. Med najbolj priljubljenimi domačimi zdravili so čajno drevo olje, jabolčni kis in česen. Čajno drevo olje je znano po svojih protiglivičnih lastnostih in se lahko uporablja za zdravljenje različnih vrst glivičnih okužb. Za uporabo nanesite nekaj kapljic čajevca olja na prizadeto območje dvakrat na dan. Jabolčni kis je koristen pri zdravljenju glivičnih okužb nohtov. Zmešajte enako količino jabolčnega kisa in vode v posodi za namakanje nog in namakajte prizadete nohte v raztopini 30 minut na dan.

Eden izmed učinkovitih sredstev proti glivicam je GEL PROTI GLIVICAM, ki vsebuje olje čajevca in neem-a, ki glivicam smrdita in zato se hitro rade odpravijo drugam. Lahko ga uporabljate za zdravljenje glivic ali kot preventivno. Nanesite ga 2-3 krat dnevno na noht in kožo in ga vmasirajte, da se popolnoma vpije v globino.

Formula Gela proti glivicam vsebuje:-Neem-ovo olje, ki ima protibakterijsko, antiparazitsko in fungicidno delovanje, ki prizadene več kot 14 različnih kultur glivic.-Olje čajevca, za katerega je značilno močno protimikrobno delovanje.-Hidroliziran keratin, vključen v proces keratinizacije in regeneracije nohtne površine.-D-pantenol, ki ima pomirjevalne lastnosti in podpira delovanje keratina.-Octopirox, ki zaradi svojega antimikotičnega delovanje učinkovito pomaga pri glivicah na nohtih oziroma pri tako imenovanih onihomikozah.-Ricinusovo olje, ki pomaga za hitrejšo rast nohtov. -Izvleček kvasa za boljšo trdnost in rast nohtov. -Vitamin E kot močan antioksidant. 

Če imate težave z glivičnimi okužbami, je pomembno, da poiščete pravo zdravljenje, saj lahko nezdravljene okužbe povzročijo resne težave. Zdravila na recept ali brez recepta so pogosto učinkovita pri zdravljenju glivičnih okužb, vendar lahko uporabite tudi domača sredstva, kot so čajno drevo olje, jabolčni kis in česen. Ne pozabite pa, da je preprečevanje najboljši način za boj proti glivičnim okužbam. Pazite na higieno in se izogibajte dejavnikom, ki lahko povzročijo okužbo, ter poskrbite, da bodo vaša stopala, roke in drugi deli telesa vedno suhi in čisti. S pravilnim zdravljenjem in preprečevanjem lahko premagate glivične okužbe in se vrnite k zdravemu in srečnemu življenju.